skip to Main Content

Când începem o psihoterapie?

  • Atunci când nu mai găsim raspunsul singuri
  • Atunci când trecem printr-o perioada dificilă și avem nevoie de sprijin emoțional
  • Atunci când nu reusim să gasim instrumentele pentru a combate stresul
  • Când trecem printr-o schimbare majoră in viața noastră
  • Când ne confruntam cu lipsa motivației, a puterii decizionale sau a poftei de viață
  • Când ne luptăm cu o depresie sau cu orice dependența (fie ea de serviciu, de relație, de jocuri de noroc sau alcool, droguri, mâncare).

Care este diferența dintre un psihiatru, psiholog și un psihoterapeut?

Nu este nevoie să suferi de o boală psihică pentru a te prezenta la un psihiatru sau psihoterapeut, dar de fiecare dată când comportamentul unei persoane dăuneaza ei sau altor persoane din jurul acesteia, înseamnă că este o problemă, iar gravitatea acestei probleme depinde de cât de mult rău face.

Ce înseamnă o problemă de sănătate mintală și care sunt semnalele acesteia?

Tulburarile mintale pot fi definite ca fiind dereglări funcționale ale creierului, produse de interacțiunea complexă dintre factori externi (stres, dificultați familiale sau profesionale) și factori interni (istoria personală, predispozitii genetice, etc.).

Semnele pot fi multiple și diferă de la o problemă la alta. Printre cele mai intâlnite sunt stările inexplicabile de teamă, tristețea inexplicabilă, pierderea capacității de a simti plăcerea, furia, insomniile, oboseală, obsesiile, pierderile de memorie, tulburări de performanță sexuală, gânduri suicidare.

Cât va dura psihoterapia ?

În funcție de problema cu care vă prezentați, vom stabili împreună de ce anume aveți nevoie și care e cea mai bună soluție pentru dumneavoatră.

De câte ori e necesar să merg la psiholog?

Frecvenţa şedinţelor este stabilită de comun acord, de regulă o ședinta de psihoterapie pe saptămână, dar ea poate varia la 2 sau 3 ședințe în funcţie de complexitatea fiecărui caz în parte și tipul de terapie aplicat.

Ce se întâmplă dacă nu mă pot prezenta la una sau mai multe ședințe programate?

Anulările sau reprogramările ședințelor se vor face cu cel puțin 24h înainte, în caz contrar se va achita contravaloarea ședinței programate.

Pot deveni dependent de psihoterpeut sau psihoterapie?

Scopul oricărui tratament de terapie este de a îmbunătați stima de sine și de a crește nivelul de independență. De-a lungul timpului, poti simți că terapeutul este un real suport, însă această reacție este una normală. Poate deveni îngrijorator, însă un profesionist știe exact cum să facă față acestor sentimente și în mod natural te va ajuta să faci progrese.

Care sunt tarifele?

Pentru orice altă nedumerire sau întrebare, vă rugăm să ne contactați aici.